ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΗOAXES, στο σχολείο μας! ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΩΝ fake news ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ!!


Μεγάλη η χαρά και τιμή να υποδεχθούμε σήμερα στο σχολείο μας τα ellinikahoaxes, τον ανεξάρτητο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και προσπάθειας κατάρριψης αναληθών δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και σε κάθε άλλη πηγή ενημέρωσης στη χώρα μας.

Είναι μέλος του παγκόσμιου δικτύου ελέγχου γεγονότων IFCN (Ιnternational Fact-Checking Network), μέλος των Ευρωπαϊκών Παρατηρητηρίων κατά της Παραπληροφόρησης και των Ψηφιακών Μέσων και συμμετείχε στο πρόγραμμα FactCheckEU.info. O εμπνευστής για μια συντονισμένη προσπάθεια ελέγχου των ειδήσεων στο διαδίκτυο και ΜΜΕ είναι ο κ. Θοδωρής Δανιηλίδης που από το 2013 ίδρυσε τα Ελληνικά Hoaxes, ως ανάγκη διασταύρωσης του τεράστιου όγκου πληροφοριών που διακινείται κυρίως στο διαδίκτυο. Ο κ. Δανιηλίδης και η εκλεκτή του ομάδα, οι πανάξιοι fact checkers, άτομα με εμπειρία στην αναγνώριση και κατάρριψη μύθων, ψευδών ειδήσεων, πλαστών βίντεο, φωτογραφιών και hoaxes, αδέσμευτα ερευνούν και συλλέγουν στοιχεία από αξιόπιστες πηγές, ώστε να περιορίσουν την απειλή από επικίνδυνες πολλές φορές παγίδες, από θέματα που επηρεάζουν αρνητικά μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης.


Στη δίωρη παρουσίαση ο ιδρυτής Θοδωρής Δανιηλίδης και οι factcheckers της ομάδας Ellinikahoaxes Γιάννης Δελημάρης και Πουρνής Στέλιος, μας ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τις πηγές πληροφόρησής μας, την παραπληροφόρηση, τη σκόπιμη και κακόβουλη παραπληροφόρηση, τους τύπους παραπληροφόρησης, τους κινδύνους από το φαινόμενο των fakenews, πως ενεργώ, τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω στην καταπολέμηση του φαινομένου, πως αναχαιτίζω ψεύτικες ειδήσεις και άλλα πολύ ενδιαφέροντα.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πλευρά των παιδιών και ανάλογες απαντήσεις από τους καλεσμένους μας! Τα παιδιά των τάξεων Β και Γ που παρακολούθησαν την εκδήλωση παρουσία της Διευθύντριάς μας κ. Ζήση Ελένης και συναδέλφων , εντυπωσιάστηκαν! Ελπίζουμε να ενεργούμε από δω και στο εξής ως πιο σκεπτόμενοι, υποψιασμένοι, λογικοί πολίτες! Άλλωστε η πλούσια, γεμάτη και άκρως κατατοπιστική ιστοσελίδα τους, μας πληροφορεί για τα πάντα!Παρούσα και η κ. Μάρκου Δήμητρα, η Γραμματέας της ομάδας.
Ευχαριστούμε πολύ παιδιά, καλή συνέχεια, καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο, απαιτητικό, αλλά άκρως σημαντικό και χρήσιμο για όλους μας έργο σας!
Ελληνικά Hoaxes
ellinikahoaxes.gr